Mucegaiul este unul din efectele umidității și poate crește oriunde; și în locuri pe care nu le vedeți. Cel mai bine este să împiedicați aerul să fie prea umed înainte de a produce probleme.
Aerisiți casa regulat, deschizând ușile și ferestrele, mai ales în încăperile mici. Întrucât condensul este o problemă continuă la pervazuri, orice obiecte trebuie luate de acolo pentru că împiedică circulația aerului. Mobila nu ar trebui pusă prea aproape de pereții exteriori. Dacă o mutați puțin mai departe de pereții exteriori se va îmbunătăți circulația aerului.
Ventilația adecvată în timpul gătitului și dușului nu trebuie uitată. În baie, un ventilator contribuie la combaterea umidității excesive și la prevenirea mucegaiului negru pe pereți. Și scurtarea dușurilor este de folos. Folosirea hotei în bucătărie contribuie la protecția casei de mirosuri nedorite și de umiditate.
Asigurați-vă că burlanele și jgheaburile nu au în ele resturi care să blocheze curgerea apei de pe acoperiș și inspectați-le regulat să nu fie deteriorate. Astfel, nu vor avea scurgeri și umezeala nu va pătrunde în casă.
O altă metodă contra condensului și altor efecte ale umidității excesive este să folosiți un absorbant de umiditate. Îl puteți pune în orice încăpere vulnerabilă, cum ar fi camera de zi sau bucătăria. Acesta absorbe eficient umiditatea excesivă și creează o atmosferă confortabilă.
Încercați să rețineți aceste sfaturi și scăpați-vă casa de orice efecte neplăcute ale umidității interioare!