Poate vă întrebați de ce aveți umiditate excesivă în locuință. Nu există o singură explicație, sunt mulți factori ce pot determina umiditatea mare în locuință. Dar de ce anume aveți această problemă? Ce produce umiditatea?
Micile fisuri din pereți facilitează infiltrarea apei și duc la umiditatea din interior. Asta se întâmplă mai ales pe vremea umedă, fiindcă apa migrează în mod normal din zonele calde umede spre spații mai reci și mai uscate.
În construcțiile obișnuite cu pereu, 28% din aerul dintr-o cameră presurizată se scurge direct în pereți. Când pereții fundației sunt mereu în contact cu apa, umiditatea poate pătrunde în pereți până la 1,5m înalțime.
Excesul de apă poate duce la umiditate mare. De pildă, un robinet care picură poate influența nivelul de umiditate din casă. În plus, apa care se scurge din mașina de spălat sau de vase are un efect negativ similar și este și unul din cauzele mucegaiului.
Rata umidității depinde de diferența de temperatură din camere. Împreună cu circulația proastă a aerului, umiditatea este afectată negativ de aceasta și poate duce la condens sub forma unor picături mici de apă pe pereți sau ferestre.
O familie de 3 persoane produce 12l de vapori cu apa pe zi, în medie. Baia, dușul, gătitul și uscarea rufelor sunt exemple de activități ce pot produce umiditate.
Acum, știind ce produce umiditatea, puteți contribui la prevenirea excesului de umiditate acasă. O parte din aceste probleme necesită reparații, dar altele pot fi îmbunătățite simplu și eficace cu un absorbant de umiditate ce poate elimina excesul de umiditate.