Poate vă întrebați de ce aveți umiditate mare acasă. Temperaturile scăzute și vremea ploioasă sunt cauzele principale ale umidității excesive din casă. De asemenea, o familie de 3 persoane poate produce în medie 12l de vapori de apă care sporesc umiditatea din locuință. Când ne protejăm casa de vremea de afară, ținem toată acea umiditate înauntru. În afară de activitățile umane, există și alți factori care pot contribui la un nivel ridicat de umiditate în locuință. Aflați aceste cauze și cum le puteți preveni sau controla pentru a obține un nivel adecvat al umidității în casă.
ÎNFILTRAREA APEI
Pereții locuinței au o structură poroasă în care puteți găsi mici fisuri. Umiditatea poate pătrunde ușor prin ele din exterior, mai ales pe vreme umedă.
CONDENSAREA VAPORILOR
Diferențele de temperatură, în combinație cu circulația slabă a aerului, pot duce la condens și mici picături de apă pe pereți sau ferestre.
CRĂPĂTURI
Mici defecte tind să apară în izolația pereților și fundația clădirilor. Acestea permit apei să pătrundă în pereți.
SCURGERI LA INSTALAȚIA DE APĂ
Un robinet care picură sau o scurgere de apă de la mașina de spălat rufe sau vase pot determina umiditate mare în zonă și deteriorarea podelelor sau pereților.
ACTIVITĂȚI UMANE
Baia, dușul, gătitul, uscarea rufelor sau spălarea pardoselilor sunt activități ce sporesc umiditatea. O familie de 3 persoane produce peste 12 litri de vapori de apă pe zi.